1 / 8

Moeilijk gesprek? Help!

Soms wil je iets vertellen maar vind je de juiste woorden niet. Een brief schrijven helpt om vooraf je gedachten op een rijtje te zetten. Je kan de brief ook gebruiken als handleiding tijdens het gesprek. Je kan erop terugvallen wanneer de emoties te sterk worden. Neem je tijd om de brief te schrijven. Laat het maar even bezinken.
Tijdens het schrijven kunnen emoties als boosheid, verdriet, verontwaardiging, angst … opborrelen. Dat is oké! Schrijf ze mee uit.

Bedenk wel, bij het herlezen van de brief, of die hevige emoties je relatie niet te erg beschadigen. Het kan misschien deugd doen om op het moment zelf “dikke onnozelaar” of “stomme trut” neer te pennen, maar in een moeilijk gesprek heeft dit weinig meerwaarde. Wanneer je samen ergens wil uitkomen, is het in de eerste plaats belangrijk dat de andere persoon weet waarom jij je hierbij zo voelt. Probeer je dus tijdens het schrijven ook af te vragen wat de relatie precies voor jou betekent en te focussen op wat het gedrag van de ander met jou doet.

Annuleren