Gelukkige complimentendag

Jij bent een toffe peer, je bent me er eentje, je bent één uit de duizenden, sterk werk, ik heb je graag ... Complimenten krijgen én geven doet deugd! Dat is iedere dag het geval, maar laten we op 1 maart -complimentendag- mekaar nu eens échts bedelven onder positieve feedback!

De kracht van complimenten

Een compliment, een hart onder de riem, positieve feedback… het doet ons meestal deugd. Misschien voelt het wel wat onwennig, doet het je blozen, minimaliseer je het of wuif je het zelfs weg? Dat zou jammer zijn, want complimentjes komen pas goed aan als je ze met open armen in ontvangst neemt. Heb je hier moeite mee? Kijk dan eens naar de oefening Elke dag complimentendag.

Waarom voelen complimenten eigenlijk zo goed? Omdat ze per definitie positief zijn!
Het nodigt je uit om met een positieve blik naar jezelf te kijken, geeft je energie en kan ervoor zorgen dat je (meer) tevreden bent over jezelf. Een welgemikt compliment kan net dátgene zijn dat je nodig had om uit je hoofd te komen en je zorgen even te laten varen.

Vergeet dus ook jezelf niet in de bloementjes te zetten! Sta eens stil bij waar je sterk in bent en durf het luid en duidelijk (aan jezelf) uitspreken.

Maar niet enkel het krijgen van complimenten draagt bij tot een goed gevoel, ook het in het rond strooien geeft je geluksgevoel een boost. Door een compliment te geven, denk je op een positieve, warme manier aan de ander. Meer nog: het wakkert een gevoel van dankbaarheid aan dat bijdraagt tot jouw positief gevoel, maar ook tot de band die je met de ander hebt. Win-win, dus.

Het geven én ontvangen van complimentjes draagt dus op verschillende vlakken bij aan de bouwblokken van geluk!


Positiviteit alom

Meer weten over de kracht van positiviteit?
Pof. Dr. Jessie Dezutter legt het uit in dit filmpje:

Complimentenactie(s)

De Vlaamse Logo’s organiseren dit jaar de complimentenactie ‘Geluk zit in een klein complimentje’.
Op hun website vind je inspiratie en een heleboel materialen om een lach op iemand gezicht te toveren.
Ga aan de slag met postkaartjes, stickers, complimentenbandjes, e-cards of het complimentenspel en strooi complimentjes in het rond!

Je bent de kers op de taart