Materialen voor professionals

Werk je als hulpverlener of begeleider aan het mentaal welbevinden van (jong)volwassenen?
Dan kan de website ook voor jou een grote meerwaarde zijn.

Ontdek onze psycho-educatie in verstaanbare taal, oefeningen, testjes en verhalen die een mooie aanvulling zijn voor, tijdens, of na een begeleiding.

Handleiding Blended Werken V2

Handleiding blended werken met geluksdriehoek.be

Welke oefeningen zijn zinvol als aanvulling bij jouw begeleidingen? Hoe zet je cliënten praktisch aan de slag en hoe kom je er op terug in een gesprek?

De handleiding ‘blended werken met geluksdriehoek.be’ toont je stap-voor-stap alle tips & tricks om de toolbox in te zetten in combinatie met face-to-face gesprekken.

Wil je graag een overzicht van alle oefeningen waarnaar je kunt verwijzen? Dat kan je hier downloaden.

Geluk zit in een klein driehoekje laptop

Vorming voor professionals

Workshop blended werken met geluksdriehoek.be
In deze workshop word je als professional ondergedompeld in de wereld van de toolbox. Je ontdekt alle oefeningen, verhalen en informatie die je in je begeleidingen kunt inzetten als extra ondersteuning voor je cliënten. We gaan interactief aan de slag waardoor je na de vorming een concreet overzicht hebt van wat voor jouw werking zinvol kan zijn.
Vraag de workshop aan voor voor jouw organisatie.

Geluksdriehoek zonder legende

De geluksdriehoek als educatief model

De geluksdriehoek is een sterk onderbouwd model dat op een toegankelijke manier een taal geeft om te praten over en te werken aan mentaal welbevinden.

Achtergrondinformatie lees je in de onderbouwingstekst en in het hoe en waarom van de geluksdriehoek.

Helemaal mee zijn als professional? Volg onze e-learnings in de Gezond Leven academie:

Geluksdriehoek postkaart fb

Gratis promomateriaal en lokale ondersteuning

Wil je de geluksdriehoek mee bekendmaken? Of werken met tastbare materialen? Dat kan!

Bestel de gratis materialen via de webshop van Gezond Leven of contacteer het Logo in je buurt.

Meer fan van online communicatie? Check dan de digitale materialen en het promofilmpje.

Voor praktische ondersteuning, leuke inspiratie of iemand die meedenkt over je lokaal initiatief kan je terecht bij het Logo.

Op een andere manier aan geluk werken?

NokNok

Enthousiast over de website maar werk je met een jonger doelpubliek (12-16 jaar)? Check dan www.noknok.be (en de ondersteunende tools voor hulpverleners) voor allerlei oefeningen, informatie over mentaal welbevinden, leuke video's en tips op maat van jongeren.

Gelukswandeling

Wil je als organisatie, groep of lokaal bestuur inzetten op mentaal welbevinden? Dan is de gelukswandeling een ludieke maar educatieve aanpak. Met de geluksdriehoek als wegwijzer, leren wandelaars niet alleen bij over geluk, maar ze proberen ook meteen concrete tips & tricks uit tijdens de wandeling.

Geluk in de klas

Voor leerkrachten die willen werken aan het mentaal welbevinden van hun leerlingen is er het platform ‘geluk in de klas’. Dit platform staat vol kant-en-klare werkvormen, hands-on materialen en tips. Bij de lespakketten vind je ook een lespakket over de geluksdriehoek.