Verhalen

Schermopname 114

Jo van The Shadow Machine getuigt over hoe muziek hem hielp tijdens een moeilijke periode

Jo ging door een moeilijke periode. In een openhartig interview vertelt Jo hoe hij het tij keerde door muziek te maken.

Joris en Dominique

De intieme vriendschap van Joris en Dominique

"De definitie van vriendschap ligt volgens mij niet ver van deze van liefde." Deze quote zegt alles over de vriendschap tussen Joris Hessels en Dominique Van Malder (Radio Gaga).

Carl

Carolyn verloor haar zoon aan zelfdoding

Hij was altijd vrolijk, altijd blijgezind. En toch stapte Carl, de zoon van Carolyn Boels, uit het leven. “Hij hield zijn stress en angsten zeer goed verborgen. Misschien dacht hij dat er voor hem geen hulp bestond”, zegt zijn moeder, die de drijvende kracht is achter de Carlathon, een benefiet ten voordele van suïcidepreventie.

Overview artikel miranda verloor haar dochter

Miranda verloor haar dochter 13 jaar geleden: “Het verdriet gaat niet weg”

In mei 2009 overleed de Antwerpse Annelies aan een zeldzame kanker. Het meisje werd net geen 10. 13 jaar later is de rouw van mama Miranda minder rauw, maar de hartpijn blijft. “Natuurlijk heb ik nog altijd heel veel verdriet, maar Annelies is zo’n verrijking geweest van mijn leven.”

Thumbnail video perfect bestaat niet

Perfect geluk bestaat niet

Waaraan merk je dat je het moeilijk hebt? En wat helpt er op moeilijke momenten? Acht Vlamingen vertellen wat hen helpt om weer in balans te geraken.

Overview foto Toni interview omgaan met moeilijke momenten

Vanaf september voel ik dat ik moet oppassen voor de zogenaamde winter sadness.

Toni (52) weet sinds een aantal jaren dat hij echt zijn rust nodig heeft. Dat helpt hem om met overweldigende momenten om te gaan. Hij heeft daarnaast leren aanvaarden dat zijn werk niet 100% fantastisch moet zijn. 75 % is tof, 20 % is ça va en 5 % is shit.

Karen stroobants

Karen vecht al meer dan een jaar tegen een burn-out

Van een jaar amper gewerkt te hebben door technisch werkloos omwille van corona naar opnieuw 40 uur per week op kantoor: voor Karen Stroobants (35) was die overgang te veel. Ze kreeg een burn-out, waarvan ze vandaag nog steeds probeert te herstellen.

Foto verhaal Stien Verlies overview

Stien verwerkt de dood van haar partner door boek te schrijven

Wie een geliefde verliest, probeert op duizend-en-één manieren het verdriet een plaats te geven. Stien deed het door een boek te schrijven en te tekenen over haar rouwproces. “Dat heeft mij geholpen om klaarheid te brengen in mijn hoofd.”

Verhaal Bjorn overview

Bjorn overwon zijn angsten dankzij gedragstherapie

Bjorn was 8 toen hij tijdens een klasuitstapje naar het bos zijn eerste paniekaanval kreeg. Sinds dat moment werd zijn hele leven in beslag genomen door zijn angsten. Pas toen hij zich liet begeleiden door een therapeut, scheen er weer licht in de duisternis.