Verhalen

Overview artikel miranda verloor haar dochter

Miranda verloor haar dochter 13 jaar geleden: “Het verdriet gaat niet weg”

In mei 2009 overleed de Antwerpse Annelies aan een zeldzame kanker. Het meisje werd net geen 10. 13 jaar later is de rouw van mama Miranda minder rauw, maar de hartpijn blijft. “Natuurlijk heb ik nog altijd heel veel verdriet, maar Annelies is zo’n verrijking geweest van mijn leven.”

Thumbnail video perfect bestaat niet

Perfect geluk bestaat niet

Waaraan merk je dat je het moeilijk hebt? En wat helpt er op moeilijke momenten? Acht Vlamingen vertellen wat hen helpt om weer in balans te geraken.

Overview foto Toni interview omgaan met moeilijke momenten

Vanaf september voel ik dat ik moet oppassen voor de zogenaamde winter sadness.

Toni (52) weet sinds een aantal jaren dat hij echt zijn rust nodig heeft. Dat helpt hem om met overweldigende momenten om te gaan. Hij heeft daarnaast leren aanvaarden dat zijn werk niet 100% fantastisch moet zijn. 75 % is tof, 20 % is ça va en 5 % is shit.

Karen stroobants

Karen vecht al meer dan een jaar tegen een burn-out

Van een jaar amper gewerkt te hebben door technisch werkloos omwille van corona naar opnieuw 40 uur per week op kantoor: voor Karen Stroobants (35) was die overgang te veel. Ze kreeg een burn-out, waarvan ze vandaag nog steeds probeert te herstellen.

Foto verhaal Stien Verlies overview

Stien verwerkt de dood van haar partner door boek te schrijven

Wie een geliefde verliest, probeert op duizend-en-één manieren het verdriet een plaats te geven. Stien deed het door een boek te schrijven en te tekenen over haar rouwproces. “Dat heeft mij geholpen om klaarheid te brengen in mijn hoofd.”

Verhaal Bjorn overview

Bjorn overwon zijn angsten dankzij gedragstherapie

Bjorn was 8 toen hij tijdens een klasuitstapje naar het bos zijn eerste paniekaanval kreeg. Sinds dat moment werd zijn hele leven in beslag genomen door zijn angsten. Pas toen hij zich liet begeleiden door een therapeut, scheen er weer licht in de duisternis.

Foto Stijn en Nuria verhaal intimiteit

Eerst getrouwd, daarna pas een relatie

Stijn (43) en Nuria (34) namen deel aan het eerste seizoen van het tv-programma Blind Getrouwd. Ze trouwden zonder elkaar eerst te leren kennen en konden dus pas nadien een intieme relatie opbouwen.

Cedric

De zelfdoding van zijn papa leerde Cedric het belang van je gevoelens erkennen

Vanop het voetbalveld waar hij de mooiste herinneringen heeft aan zijn papa, vertelt Cedric over hoe hij zijn gevoelens en rouw op papier neerschreef. Toen zijn papa uit het leven stapte, voelde hij dat het als man niet gemakkelijk is om die moeilijke gevoelens te erkennen.

Foto Roger Vergauwen (pensioen)

Met pensioen? Het kan een nieuw begin zijn

Roger Vergauwen werkte heel zijn leven in de banksector en ging op zijn 57ste met vervroegd pensioen. Hij ging opnieuw studeren en verdeelt nu zijn tijd tussen familie, hobby’s en een job als zelfstandig makelaar.