Verhalen

Foto Testmonial Geluk 1

Patrick (51) vindt het geluk tussen de druivenstokken in zijn eigen wijngaard

Geluk zit in een klein hoekje, wordt gezegd. Maar voor Patrick Nijs (51) zit het in de wijngaard die hij zelf uit de grond heeft gestampt. Vandaag is Patrick professioneel wijnmaker. Hij koos niet voor de gemakkelijkste weg, maar voor de weg die hém het gelukkigst maakt.

GELUK BV foto 1105

Walter Grootaers: “Ik ben een gelukkige mens omdat ik weet hoe ik mijn geluk kan vasthouden.”

"Alles kan mij nog raken. Dat is een groot deel van mijn geluk." Zanger Walter Grootaers vertelt over wat hem gelukkig maakt en hoe hij zijn geluk vasthoudt. Hij gaat bewust niet op zoek naar dat ene grote, maar haalt het uit kleine dingen.

VERBONDENHEID WEB BV foto

Van briefjes schrijven tot soep maken voor buren: Bart Kaëll en Luc Appermont over verbondenheid

De koffiepraatjes met de buurvrouwen bij zijn oma toen Bart nog kleuter was: dat is voor hem verbondenheid. In coronatijden valt dat ‘bonden’ met mensen weg. Een gróót gemis voor Bart en Luc. Toch zoeken én vinden ze manieren om verbonden te blijven.

ZINGEVING BV foto

Jan Leyers over wat het leven zin geeft en waarom je best niet te veel nadenkt

“Zorg dat je je nuttig voelt. En hou je levensdoelen zo klein en concreet mogelijk.” We vroegen muzikant en televisiemaker Jan Leyers wat zingeving voor hem betekent.

Verhaal Linde Merckpoel doorprikt de mythe van roze zwangerschapswolk

Linde Merckpoel doorprikt de mythe van roze zwangerschapswolk

Toen Linde Merckpoel in een interview met De Standaard eerlijk vertelde dat ze allesbehalve op een roze wolk zit met haar zwangerschap werd ze overspoeld met kritiek. Hier haar verhaal waaruit blijkt dat dit juist een heel moedige daad was.

Verhaal Bekende journalist onthult wat de meeste media negeren

Bekende journalist onthult wat de meeste media negeren

Journalist Charles Groenhuijsen belicht de positieve aspecten van het nieuws en onthult iets cruciaals wat de meeste media negeren.

Artikel Bore out door werkloosheid

Een bore-out door werkloosheid snapt niemand

Femke Bauwens (42) beschrijft haar schuldgevoel, de tijd als haar vijand en het onbegrip dat nog altijd rond werkloosheid bestaat.

Verhaal Kamal

Kamal Kharmach over zijn twijfels: "Klassieke Kamal is niet goed genoeg om erbij te horen."

Stand-up comedian en presentator praat openhartig over de twijfels die hij over zichzelf had en heeft. Maar ook over de mensen in zijn omgeving die er voor hem zijn.

Foto Verhaal Ouderschap

Stefaan (42) kreeg na láng wachten een zoontje met zijn man: “Het is niet onmogelijk”

Stefaan en Kevin waren al een tijdje samen toen hun kinderwens de kop op stak. Als homokoppel niet evident: in België gaat adoptie samen met een hele administratie en pittige wachtlijst. De optie van draagmoederschap bracht hoop. En ook: die langverwachte, zo welgekomen baby.