Stem op SMILE en steun onderzoek naar geluk

Wist je dat onze omgeving een grote rol speelt in hoe we ons voelen? Maar hoe groot deze rol is en hoe dat in z’n werk gaat, daar is nog wat onderzoek voor nodig.
Door je stem uit te brengen op SMILE steun je onderzoek naar geluk én tover je een glimlach op de gezichten van de onderzoekers.

Wil je mee ontdekken hoe je omgeving je gelukkig maakt, of misschien net stress bezorgt? Geef dan jouw stem aan het SMILE-project!

Met SMILE onderzoeken men hoe en waarom onze omgevingen mee onze emoties beïnvloeden, en of dit voor iedereen op dezelfde manier werkt. De onderzoekers zoeken uit wat het verschil is tussen een groene en stadsomgeving en in welke mate geluid en visuele prikkels onze emoties beïnvloeden.

En dit kunnen men alleen maar doen met de hulp van heel wat burgerwetenschappers. Zo kunnen we samen onze levenskwaliteit verbeteren, en vinden we misschien wel dé plekken in Vlaanderen die het meest gelukkig maken!

De wedstrijd

In 2025 viert KU Leuven haar 600-jarig bestaan. In plaats van een grote taart met 600 kaarsjes te kopen, kiest men ervoor om middelen in te zetten om burgers (wij, dus) mee(r) te betrekken in hun onderzoek.

KU Leuven organiseerde hiervoor een heuse wedstrijd, waarbij iedereen kan stemmen op zijn/haar favoriete onderzoeksproject.

Het SMILE project is één van de drie finalisten en krijgt alvast onze stem. Die van jou ook?