Werelddag Suïcidepreventie

Op 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, organiseert VLESP een loopevent ten voordele van Zelfmoord1813. Het doel is om samen minstens 1813 kilometer te lopen. Wil jij op een sportieve manier Zelfmoord1813 en de preventie van zelfdoding steunen? Schrijf je dan nu in via de website van Zelfmoord1813.

Waarom een Werelddag?

Zelfdoding treft veel mensen, waaronder de zoon van Carolyn. Erover praten is nog vaak een taboe. Daarom worden er vanuit de hele wereld op 10 september acties opgezet om aandacht te vragen voor de preventie van zelfdoding.

Ook de organisaties achter Zelfmoord1813 roepen op Werelddag Suïcidepreventie iedereen op om mee het verschil te maken. Samen kunnen we proberen om het aantal zelfdodingen te doen dalen, want tot preventie van zelfdoding kan iedereen bijdragen.

3 driehoeken

Samen bewegen voor meer mentaal welbevinden!

Onderzoek toont aan dat er een link is tussen bewegen en je beter in je vel voelen. Ook weten we dat sociaal contact en samenzijn beschermende factoren zijn die het risico op zelfdoding doen afnemen. Op de1813 Run loopt iedereen samen. Het is dus géén wedstrijd, maar wie wil kan wel hun tijd raadplegen.

Méér weten over de positieve effecten van beweging? De bewegingsdriehoek helpt je op weg.

Samen met de voedingsdriehoek en de geluksdriehoek vormen deze modellen jouw kompas voor een gezonde levensstijl.

Mee lopen?

De 1813 Run vindt plaats in de Gentbrugse Meersen, op 10 september, vanaf 15 uur. Inschrijven kan via onderstaande knop. Je kan kiezen om 5, 10 of 15 kilometer te lopen.

Loop je liever niet mee, maar wil je wel een steentje bijdragen? Kies dan voor een steunticket of voor een donatie en supporter mee vanuit onze supporterszone. Daar kan je genieten van een hapje en een drankje bij één van de foodtrucks.

1813 Run